Tovább a tartalomra

Béltisztítás – I. rész- Miért kezdjünk neki?

2010. április 14.

Sokak szerint a méregtelenítés a bélrendszernél kezdődik -különsö igaz ez a vastagbélre. A vastagbélben lerakódott fel nem szívódó anyagok legelsőszámú veszélye az, hogy kiváló táptalajt nyújtanak az igen kellemetlen tüneteket produkáló candida élesztőgombának, de más egészségre káros hatásuk is van.

 

Lerakódás a vastagbélben
A rostmentes táplálkozás, a környezeti behatások, és az élelmiszerekhez hozzáadaott mesterséges adalékok, méreganyagok -pl. alkohol- mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vastagbél redőiben lerakódás jöjjön létre.
Tünetek

A vastagbél-lerakódás tünete lehet a levertség, erőtlenség, fejfájás, de akár komolyabb panaszok is jelentkezhetnek.

A lerakódás folyományaként létrejövő candiás fertőzés tüneti közé tartozik a rossz lehellet, a haj hullása, hasmenés, a már említett fejfájás, levertség, láz, valamint vizeléssel kapcsolatos kellemetlen érzések, bélgázok, és a folytotnos éhségérzet. A candida gyakrabban fordul elő nőknél, mint férfiaknál és nagyobb eséllyel fordul elő túlsúllyal küzdőknél.
A vastagbél lerakódása emellett a szervezet egész működését negatívan befolyásolja: az ízületi fájdalmak, a migrén, szív- és érrendszeri panaszok, valamint különböző daganatok kialakulása mind közvetetten, vagy közvetlenül a rovására írhatók. 

Béltiszító kúra

A béltisztító kúra a fentiek alapján nem csak a candidásoknak ajánlott, de azoknakak is, aki tünetmentesek és a megelőzést választják.
Következőkben:
Bélrisztítás II. rész – Hogyan kezdjünk neki, mit használjunk?
Kapcsolódó cikkek:

A szervezet megtisztitása

Candida 

4 hozzászólás leave one →
  1. 2010. április 20. 12:24 DU.

    A candida maga nem más, mint az élesztőgomba egyébként. Candida mindenkinek a szervezetében megtalálható. Igazából az immunrendszer gyengeségét mutatja, ha elszaporodik. Mindenesetre szerintem a béltisztítás ,,ártani nem használ”

Trackbacks

  1. Májvédő gyógymódok és gyógytermékek « Biotermék Figyelő
  2. Béltisztítás – II. rész – Hogyan kezdjünk neki? – Rosttartalmú élelmiszerek « Biotermék Figyelő
  3. Béltisztítás – III. rész – Hogyan kezdjünk neki? – További élelmiszerek, táplálékkiegészítők « Biotermék Figyelő

Hozzászólás